Miriam Bryant

Med en otrolig röst, stjärnstatus och karisma har Miriam Bryant snabbt blivit en av landets mest älskade artister. Förra året släpptes EP:n ”Mi Amor” – på vilket Miriam Bryant visar nya sidor av sig själv och sitt artisteri. Släppet innehåller hyllade singlar som ”Neråt/Uppåt”, ”Du Med Dig” och ”Blåmärkshårt (Mi Amor)”. Ett nytt album som kommer att föregås av ett antal singlar släpps under hösten 2020. Och redan nu på fredag 13 Mars, kommer det första smakprovet – nya singeln ”Nån Av Oss”.

Redan 2012, blev debutsingeln ”Finders Keepers” en omedelbar radiofavorit. Fler triumfer med R&B-präglade pophits som ”Raised In Rain” (även titeln på debutalbumet) och ”Push Play” förstärkte känslan av att vi hade med en speciell sorts talang att göra, någon som avancerade från snackis till sensation 2015 i och med hennes medverkan i TV4-programmet Så Mycket Bättre.

I början av 2016 låg hon etta, tvåa och trea på Svensktoppen, en bedrift ingen artist klarat tidigare. Lägg till att singeln ”Black Car” blev en av hennes största framgångar, att hon kunde räkna hem två Rockbjörnen-vinster. År 2017 fortsatte medvinden med P3 Guld-vinst, släppet av andra albumet ”Bye Bye Blue”. Nyligen avslutades den sexton stopp långa Mi Amor Tour 2020, där tiotusentals människor på slutsålda konserthus fått ta del av vårens hyllade konserter.